Typ 2-diabetes på riktigt!

om typ2.se

 

Vi vill göra det möjligt för alla Sveriges typ 2-diabetiker att ta makten över sin sjukdom.

Det är idag svårt att hitta och få relevant information om sin typ 2-diabetes och sin medicinering. En typ 2-diabetiker träffar i bästa fall sin läkare 20 minuter om året. I många fall mår typ 2-diabetikern sämre än vad han/hon skulle behöva göra, bara på grund av bristande kunskap och insikt om sin sjukdom.

Här på www.typ2.se ska det bli 25 filmer som bara handlar om olika aspekter av typ 2-diabetes. Snart kommer även en läkarblogg, även en diabetessköterska kommer att blogga utifrån sina dagliga erfarenheter i sitt arbete med typ 2-diabetes. Troligen dyker en och annan typ 2-diabetiker upp och bloggar från tid till annan.

Här ska du kunna, när du känner för det hitta den kunskap du söker. Typ 2-diabetikerns familj och, vänner ska kunna få sin nyfikenhet stillad.

Varje film är tänkt att bli mellan 3 och 7 minuter; olika komplikationer, egenkontroll av blodsocker, olika behandlingsmetoder, kunskap om blodfetter, diabetes och sjalvbild, alkohol, resor och sex mm…

Har du själv något speciellt som Du vill att vi tar upp, så hör av dig till oss!

 

Webbkurs

Vi jobbar tillsammans med SSDF, Storstockholms Diabetesförening där filmerna är en del av en Webbkurs som SSDF ligger i startgroparna att ta fram!

Webbkursen är till för personer som nyligen diagnostiserats med diabetes typ 2 samt personer med diabetes som vill lära sig att styra sin vardag. Att patienten lär sig värdera och bedöma olika situationer i sin vardag – och på så sätt kan anpassa sin behandling därefter – är ett sätt att öka livskvaliteten och minska konsekvenserna av diabetes. Det unika är att vi vill ge patienten större självkännedom och egenmakt så att han eller hon, i största möjliga mån och på bästa sätt, kan hantera sin diabetes själv. Patienten har chans att få insikt om och lära sig ett nytt beteende för att skapa balans i sin sjukdom.

Diabetes finns mitt i vardagen och det är också där den ska skötas!