Typ 2-diabetes på riktigt!

feb 052014
 


Doktor Johan Friberg videobloggar om 5:2 dieten och hur den kan fungera för typ 2-diabetiker.

5:2 dieten slog igenom efter en tv-dokumentär, Fast & Live longer, av hälsojournalisten Michael Mosley som provar 5:2 dieten.Michael mosley Dieten innebär ett lågt intag av kalorier under två dagar i veckan. Män kan äta 600 kcal och kvinnor 500 kcal per fastedag. Övriga fem dagar bör man äta tre mål per dag, de dagarna ska man inte äta godis, läsk, bakverk, chips och mellanmål. Dieten bör kombineras med motion, de dagar man inte fastar.
Om du överväger att prova 5:2 bör du prata med din läkare.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)