Typ 2-diabetes på riktigt!

jun 142013
 

Ett antal typ 2-diabetiker kommer att ta kontroll över sin hälsa och sitt välbefinnande. Projekt 600 är ett ettårigt intensivt kost- och motionsprogram i Hornstullsområdet på Södermalm i Stockholm. Målet är en varaktig viktnedgång. Som stöd finns Curera Hornstull husläkarmottagning, Slanka Viktklubben, Sportlife-Hornstull som är ett gym, Jeanette Ceder är vår träningscoach. Vidare kommer matlagningsexperten Narges Hassani Espili hjälpa till. Dessa kommer att finnas med projekttiden ut.

Projektet börjar med läkarkontroll och därefter VLCD, (Very Low Calorie Diet) 600 kcal/dag i en månad. En gång i veckan under den första månaden är det invägning på husläkarmottagning samt en läkarkontroll och även coachning för att klara av de första fyra veckornas utmaning.

I mitten på maj får gruppen en tränare samt en matlagningsinspirationskurs inriktad på Medelhavskost. Efter sommaren fortsätter projektet i former som deltagarna själva kommer att vara med att utforma. Mycket kommer att handla om den mentala biten om hur man förändrar en gammal vana. Förhoppningen är också att det ska vara roligt att delta i projektet och att det allmänna välmåendet ska öka.

De typ 2-diabetiker som valt att delta i Projekt 600 gör det för att åstadkomma en varaktig viktnedgång och ett aktivare liv. Detta kommer med stor sannolikhet att leda till förbättring av blodtryck, blodsocker och blodfetter och därigenom kan framtida risk för hjärt-kärlsjuklighet och förtida död minskas.

Så här skriver Doktor Johan om starten av projektet, klicka här!

Dagens Medicin om Projekt 600, klicka här!

Här nedan en filmsnutt där Janne på fjärde dagen med VLCD-kost motstår Hornstulls största bulle!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)