Typ 2-diabetes på riktigt!

jun 052013
 

Det är väldigt bekvämt med rätter som kan lagas i ugn. Medan maten sköter sig fint i ugnen kan man fixa med såser och tillbehör i lugn och ro.

På fjärde träffen lagade vi fisk igen. Den här gången blev det kolja täckt med lime, ost och solrosfrön. Vi använde mozzarella till den här rätten, men när vi hade ätit den goda fisken var vi eniga om att mozzarellan bör bytas mot annan, lite mer smakrik ost. Så nu kommer ett reviderat recept.

 

Ingredienser:

Koljafilé

Lime

Solrosfrön (naturella)

Parmesan (eller annan ost)

Körsbärstomater

Salt och peppar

 

Sätt ugnen på 225 C. Bred ut fisken på en ugnssäker form men inte ända ut i kanterna. Riv limeskal över fisken, salta och peppra och strö över riven ost och slutligen solrosfrön. Lägg körsbärstomater runtomkring fisken. Ställ in i ugnen i 20-25 min. Osten och fröna ska få fin färg. Om fisken blir klar innan fröna har blivit rostade kan ugnen ställas om till grill en kort stund. Garnera med solrosskott när fisken är klar.

Sås:

Lätt creme fraiche

vitlök

soltorkade toamater

basilika

Solrosskott

Limezest

 

Pressa vitlök, hacka tomater och basilika. Blanda alla ingredienser och rör ihop. Salta och peppra, gärna chilipeppar. Använd inte mycket creme fraiche i såsen. Den finns med mest för att hålla ihop ingredienserna.

 

Till detta åt vi kokta grönsaker – Blomkål, morötter och broccoli.

 

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)