Typ 2-diabetes på riktigt!

jun 052013
 

Tabbouleh funkar till allt – fågel, fisk och mittemellan. Vi åt tabbouleh till stekt halloumi. En nyttig, god och snabblagad rätt. För att göra tabboulehn lite nyttigare använde vi gröna linser och drog ner på mängden bulgur.

 

Tabbouleh:

600 g Bladpersilja

2 krukor Mynta

6 Kvisttomater

1-2 knippe Vårlök

1 Röd chili

2 dl Gröna linser

3 msk Bulgur

Citron

Olivolja

Salt & peppar

Koka linser och bulgur enligt anvisningar. Tänk på att det är örterna som är huvudbeståndsdelen i tabbouleh, inte bulgur. Ansa persiljan och myntan, använd enbart bladen. Hacka örterna riktigt fint. Tärna tomater, hacka löken och chilin fint. Blanda allt i en skål och ringla olivolja över. Mängden citron kan justeras efter smak.

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)