Typ 2-diabetes på riktigt!

aug 212012
 

Hejsan mina vänner! Varje dag är fylld av mirakel och idag har jag fått ett bekräftat. Tävlingen är över o jag kan lova er att det var nåt helt fantastiskt som jag fick uppleva.
Jag måste erkänna att jag var skitnervös för första gången på nästan 30 år skulle jag tävla o då inte på korpnivå utan på atletnivå. Hade anmält mig till tävlingen bästa manliga eller kvinnliga atlet i Åkersberga. Och jag möttes av ett helt gäng vältränade atleter. De flesta var så vältränade att jag insåg att jag aldrig varit i närheten av detta.

Så jag skall erkänna att jag fick tbx en släng av min panikångest o fick låsa in mig på muggen o hulka några gånger! På morgonen så var jag skittaggad att få tävla, men så sjönk motivationen efter hand när jag blev rädd och nervös och ett litet tag så var jag riktig orolig. Men ju längre tävlingen varade så upptäckte jag att när inte deltagarna själva var aktiva så hejade man på sina motståndare, vilken härlig och ödmjuk inställning. Så sakta men säkert så förstod jag att här kan man inte göra bort sig! Och så var det då dags för plankantävlingen, efter tre kisspauser så var det min tur PUH! Jag hade lovat filmteamet att jag skulle stå 4 minuter, men redan efter 1 minuter så började jag darra och då blev jag riktigt orolig. Men efter hand så började jag lyssna på alla hejarrop istället för att känna efter och sakta men säkert så försvann den press som jag hade satt på mig själv. Och helt plötsligt så hade det gått 4 minuter och jag stod fortfarande kvar, och helt plötsligt kände jag mig skittaggad………………för nu började jag verkligen höra publikens jubel.
O så gick det 5 minuter o då hade jag ju avverkat mitt hemliga personliga mål. Nu var vi bara två kvar i mitt heat. Helt plötsligt så viskar min grymma domare Lena att, ”Roger nu har du bar 20 sek kvar till 6 minuter”. Fortfarande så funkade allt, tiden gick o jag hörde publiken ropa…………..har aldrig i hela mitt liv känt ett sånt publikstöd! Nästa gång jag kommer ihåg, är att Lena sa nåt var, ”Roger nu har du 40 sek kvar till 8 minuter!

Jag tittade mig runt i lokalen o konstaterade att jag var ensam kvar i mitt heat………detta innebar att jag fick allas uppmärksamhet…………..o det stöd jag fick då gjorde att jag stod 8,37 minuter vilket är ett nytt rekord med över 100%. Så ge varandra feedback, det betalar sig!!!!!

PS: Nu skall jag vara lite osvensk och faktiskt skryta lite. Jag placerade sig på 3:dje plats i plankantävlingen, slog alltså 13 atleter, snacka om mirakel. Men jag har något ännu bättre att berätta, lilla Vera (dotter till grymma Malin en av instruktörerna på Gym & Motion) som var en av tjejerna som hejade på mig när jag körde plankan hade berättat om mig för sin morfar, och nu har morfar sagt att han kanske skall testa ett seniorpass när det startar i höst. Och blir det så, då är jag en riktig vinnare…………jag skrev om detta innan tävlingen att kan mitt engagemang få 1 enda människa att göra en förändring så slår det både 3:dje platser och 8.37 m. Behöver jag tillägga att morfar har diabetes.

Kram Roger

https://vimeo.com/48233416

 

  3 Responses to “Plankan och Mirakel!”

  1. Roger – jag har tänkt så länge att kommentera din blogg. Nu kommer jag äntligen till skott med orden: DU ÄR SUPERBRA!!! Jag är djupt imponerad av vad du har presterat och är på min man och säger att han ska ta tag i sitt liv och diabetes så han kommer åtminstone lite i närheten av allt du har gjort. Och jag förstår också att det var härligt med den där kickstarten i början för att få upp ögonen och inspirationen. Jag önskar dig fortsatt lycka till! Bästa hälsningar från Bettan

  2. Hej Bettan! Jättetack för din feedback, den värmer. Nu har det ju gått ett tag o mina värden blir bara bättre. Det blir ju lite mycket snack om värden, men man får se det som en måttstock åt vilket håll man är på väg. Men den allra bästa måttstocken är ju hur man känner sig, jag har tom. slutat att mäta mitt sockervärde, jag mäter det var 3:dje månad och det fungerar. Jag mäter inte längre varje dag för att jag mår bra och jag litar på den känslan. Jag behöver inte längre söka upp Dressmans specialaffär för att hitta kläder, bara det. Jag har några saker till som jag måste justerar lite , men det är hemligt (: Men resultatet kommer, jag lovar! En annan känsla som infunnit sig, är att ingenting är omöjligt om man bara vet vad, hur o varför, det är tre grundläggande kunskaper för att klara av den 4:dje VILJAN. Fortsätt att ge din man feedback, han kommer att älska dig för resten av sitt liv om du får honom att försöka. Han får dessutom gärna ta kontakt med mig så skall jag berätta allt som jag vet om min egen resa. Tack än en gång för dina värmande kommentarer och hälsa din man att han kommer att få ett nytt liv, om han vill!
    Kram Roger

  3. Roger du är fantastisk! Vilken inspiration du ger!!
    När jag lästa om ditt deltagande i tävlingen och den resa du gjort fick jag både rysningar och tårar i ögonen. Fortsätt i samma stil och du.. du är en sann vinnare : )
    Varma kramar och heja heja!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)