Typ 2-diabetes på riktigt!

apr 282012
 

Projekt 600 tickar på och kilona rasar. Det har gått över förväntan hittills. Ingen har hoppat av och alla har minskat i vikt och kunnat avsluta eller i ett fall åtminstone minska ner på sin sockerbehandling. I ett par fall har vi kunnat minska ner på tablettbehandlingen mot högt blodtryck. Jag tror dock att den jobbigaste tiden är nu. Hjärnan börjar vänja sig vid att leva delvis på ketoner, man får inte samma ”ketonkick” längre,  och trötthet och orkeslöshet kan bli ett problem.

En annan sak är problemet att kunna hålla sig till sitt pulver vid festliga tillfällen. När jag skriver dessa rader har de sista gästerna till min dotters 3-årskalas precis gått hem. Jag inser hur svårt det måste vara att tacka nej till allt som man förväntas äta i form av bullar, tårta osv. Ni som är med i detta projekt: Ni är fantastiska!

Jag ser fram emot träffen i nästa vecka och uppmuntrar alla deltagare att hålla ut och fortsätta på spåret mot ett friskare liv med mindre risk för framtida sjukdom!  

  2 Responses to “Projekt 600 – tredje veckan”

  1. Vilken bra blogg, gillar den. Går det att anmäla sig till ditt projekt? Behöver verkligen stöd och guidning som jag inte får på min mottagning. Jag vill inte äta massa mediciner om det går att lösa på annat sätt.

  2. Kanske drar vi igång ett nytt liknande projekt till hösten men i sådana fall återkommer jag på bloggen om detta. Målet med projekt 600 är en allmänt förbättrad hälsa och minskad risk för framtida sjukdom. Viktnedgång och ökad fysisk aktivitet kan ofta leda till att medicinering kan minskas men mediciner är ofta ett bra komplement till livsstilsförändringar på vägen mot bättre blodtryck, blodfetter och socker.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)