Typ 2-diabetes på riktigt!

feb 292012
 

 

What-fits-yourNågot av det svåraste för oss doktorer är att informera och motivera på ett bra sätt. Här ett exempel på den mer drastiska metoden.

  3 Responses to “Hur blir man motiverad till att ändra sina motionsvanor?”

  1. För mig är det här inget annat än skrämsel! Det funkar inte. Jag har svårt att hålla motivationen uppe över en längre period. Har du några tankar om det?

  2. Livet är det som är motivationen 😉

  3. Visst är det otroligt svårt att hålla motivationen uppe. Hur gör man? Jag har ingen patentlösning men kastar ur mig några förslag: Stegräknare? Träna med en vän eller partner? Skaffa en hund som har spring i benen? Gå till och från jobbet som rutin? Att belöna sig med något (obs, ej kalorier)?
    Om man testar sitt socker före och efter träning får man ett påtagligt kvitto på vad motion ger, dvs förbättrade sockervärden. Om man bara kommer över tröskeln att börja röra på sig regelbundet så har man kommit en bra bit.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)